Recept
« Terug naar recepten
Penne rigate met chiligarnalen
PT20M
Penne rigate met chiligarnalen
Een heerlijk penne rigate met chiligarnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
http://www.tastyweb.nl/recept/penne/rigate/met/chiligarnalen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Penne rigate met chiligarnalen te bereiden
Zet een ketel met ruim water op en kook de penne rigate al dente. Neem een grote braadpan of koekenpan en verhit de olijfolie. Frituur de fijngesnipperde ui en knoflook er enkele minuten op middelmatig vuur aan en dan de scampi toe die van hun schaal zijn ontdaan. Bak het geheel op hoog vuur enkele minuten aan totdat de garnalen rozig worden van kleur. Blus met de witte porto en laat enkele minuten de alcohol verdampen. Kruid met de chilipoeder, majoraan, zout en peper en de selderijzout en voeg de tomaten in blik toe en laat het geheel op hoog vuur een tiental minuten pruttelen. Voeg de room toe en roer alles goed om. De penne rigate bij de saus voegen en alles goed omroeren zodat de penne pasta gecoateerd is met de saus. Direct opdienen.
Mijn kookverhaal (Ronny Henri Szostek)
Als ik een pastasaus maak voor mijzelf of voor 2 personen, maak ik de saus steeds in een lage braadpan of koekenpan. De reden daarvoor is dat de saus veel sneller klaar is dan b.v in een hoge ketel. De saus is letterlijk in 10 minuten klaar, dus weinig werk, weinig afwas. En wat ik dan ook nog doe als ik in een braadpan mijn saus klaarmaak, is dat ik de pasta rechtstreeks in de braadpan doe samen bij de suas. Goed roeren en klaar is kees. Smullen maar!