Recept
« Terug naar recepten
Pennette met courgette (Pennette con zucchine)
PT30M
Pennette met courgette (Pennette con zucchine)
Een heerlijk pennette met courgette (pennette con zucchine) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
386 kCal energie
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Cucina Italiana 2003
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pennette met courgette (Pennette con zucchine) te bereiden
De pasta volgens de kookvoorschriften bereiden. Als je de pasta afgiet ongeveer een opscheplepel kookvocht bewaren.
De courgettes wassen en in hele dunne plakjes snijden (hoeft niet in de lengte). Het teentje knoflook klein hakken.
Giet een scheutje olie in een ruime pan en smoor hierin de plakjes courgettes met de stukjes knoflook gaar en zout en peper gaar. Goed roeren tot ze helemaal zacht zijn.
Dan direct de afgegoten pasta en een opscheplepel kookwater bij de courgettes doen. Draai het vuur even wat hoger en meng het geheel goed door elkaar.
Schep het gerecht in een schaal of op 4 borden, bestrooi het zeer rijkelijk met de pecorino + de peterselie + geraspte citroenschil en een straaltje olijfolie. Maal er verse peper over.
De courgettes wassen en in hele dunne plakjes snijden (hoeft niet in de lengte). Het teentje knoflook klein hakken.
Giet een scheutje olie in een ruime pan en smoor hierin de plakjes courgettes met de stukjes knoflook gaar en zout en peper gaar. Goed roeren tot ze helemaal zacht zijn.
Dan direct de afgegoten pasta en een opscheplepel kookwater bij de courgettes doen. Draai het vuur even wat hoger en meng het geheel goed door elkaar.
Schep het gerecht in een schaal of op 4 borden, bestrooi het zeer rijkelijk met de pecorino + de peterselie + geraspte citroenschil en een straaltje olijfolie. Maal er verse peper over.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Extravergine olijfolie is hierbij wel het lekkerst.