De hoeveelheden calorieën etc. zijn per eetlepel.
Dit is een lichte saus, die toch, door de gember en wijnazijn, een pikante smaak geeft aan gegrild vlees.
Smaakt ook prima bij kip.
Recept
« Terug naar recepten
Peper-gembersaus, licht en pikant
PT30M
Peper-gembersaus, licht en pikant
Een heerlijk peper-gembersaus, licht en pikant recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Overig
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
34 kCal energie
1 Gram eiwit
7 Gram koolhydraten
1 Gram eiwit
7 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De lekkerste recepten uit de gezonde keuken (Reader's Digest)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peper-gembersaus, licht en pikant te bereiden
De snee brood licht roosteren.
In een kommetje het citroensap mengen met de wijnazijn en het water. Bevochtig hiermee het sneetje brood.
Verkruimel het brood dan met een vork tot een dikke pap.
Doe het brood in de pan en voeg dan peper en gemberpoeder toe.
Laat het mengsel, al roerend met een houten lepel, ± 10 minuten zachtjes koken.
Breng de saus vlak voor het serveren op smaak met zout en peper en eventueel nog wat gemberpoeder.
Direct serveren.
In een kommetje het citroensap mengen met de wijnazijn en het water. Bevochtig hiermee het sneetje brood.
Verkruimel het brood dan met een vork tot een dikke pap.
Doe het brood in de pan en voeg dan peper en gemberpoeder toe.
Laat het mengsel, al roerend met een houten lepel, ± 10 minuten zachtjes koken.
Breng de saus vlak voor het serveren op smaak met zout en peper en eventueel nog wat gemberpoeder.
Direct serveren.