*De peperonata is nu zover dat ze opgediend kan worden (bv
bij een visschotel met rijst,of gebakken varkensvlees met rijst)
We dienen het op "versierd"met grof gehakte bladpeterselie
Recept
« Terug naar recepten
Peperonata
PT60M
Peperonata
Een heerlijk peperonata recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peperonata te bereiden
*Eerste 5 ingredienten in een pan bij elkaar doen en op middel-hoog vuur opkoken en doorroeren tot het een ketchup achtige substantie is geworden.Dat zal zo na ± 12 minuten zijn
vanaf het moment van koken.Haal van vuur weg,verwijder laurierblad en zet apart
*In een grote pan met dikke bodem de olie goed heet maken en daarin uien,knoflook,venkel,selderij al roerend aanzweten tot er vocht uit de groentes komt (na ± 5 minuten).Nu de rest erbij : paprika,ansjovis,peper,blad- peterselie en venkelgroen.Dit nogeens ± 5 minuten laten doorkoken onder roeren tot alle ingredienten er rood uitzien.
*Haal van het vuur af,zeef en vang het vocht op.
*Dit vocht gaat door de tomaten preu en dat koken we in tot het vocht is verdampt al dan niet vergezeld van de optionele krenten of rozijnen
*Nu gaan we peperonata maken : we gooien de inhoud van beide pannen bij elkaar,roeren dit goed door en laten dit afkoelen tot kamer temperatuur
vanaf het moment van koken.Haal van vuur weg,verwijder laurierblad en zet apart
*In een grote pan met dikke bodem de olie goed heet maken en daarin uien,knoflook,venkel,selderij al roerend aanzweten tot er vocht uit de groentes komt (na ± 5 minuten).Nu de rest erbij : paprika,ansjovis,peper,blad- peterselie en venkelgroen.Dit nogeens ± 5 minuten laten doorkoken onder roeren tot alle ingredienten er rood uitzien.
*Haal van het vuur af,zeef en vang het vocht op.
*Dit vocht gaat door de tomaten preu en dat koken we in tot het vocht is verdampt al dan niet vergezeld van de optionele krenten of rozijnen
*Nu gaan we peperonata maken : we gooien de inhoud van beide pannen bij elkaar,roeren dit goed door en laten dit afkoelen tot kamer temperatuur