Recept
« Terug naar recepten
Peperonata
PT30M
Peperonata
Een heerlijk peperonata recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peperonata te bereiden
Rooster de paprika's in een voorverwarmde oven (200ºC). Keer de paprika's na een kwartier om, en na nog eens tien minuten zijn ze klaar. Laat ze afkoelen en trek de schil eraf. Snijd ze voorzichtig doormidden en verwijder de zaden. Snijd de paprikahelften vervolgens in smalle repen.
Pel de tomaten: dompel ze even onder in kokend water en trek de velletjes eraf. Snijd ze in vieren, en verwijder eventueel de pitjes.
Snipper de ui, of snijd hem eerst in vieren en daarna in dunne (kwart)ringen.
Bereiding:
Fruit de ui aan in de olie op een matig vuur. De ui moet glazig worden, niet bruin. Doe er na vijf minuten de knoflook en het laurierblad bij. Fruit nog een minuut, schep regelmatig om.
Doe de paprikarepen erbij, en sudder met het deksel op de pan gedurende tien minuten. Doe er tot slot de tomaten bij, en peper. Draai het vuur hoog, en laat zonder deksel al roerende het vocht verdampen tot je een dikke saus hebt gekregen. Dit kan een kwartiertje duren.
Haal het laurierblad uit de peperonata en laat het geheel afkoelen. Proef en voeg eventueel zout en/of peper toe.
Serveren:
Dit gerecht kun je als aparte antipasto serveren, of als onderdeel van een antipasto misto. In de zomer is het ook lekker als groentegerecht bij vlees. Je kunt het op kamertemperatuur of lichtgekoeld opdienen.
Pel de tomaten: dompel ze even onder in kokend water en trek de velletjes eraf. Snijd ze in vieren, en verwijder eventueel de pitjes.
Snipper de ui, of snijd hem eerst in vieren en daarna in dunne (kwart)ringen.
Bereiding:
Fruit de ui aan in de olie op een matig vuur. De ui moet glazig worden, niet bruin. Doe er na vijf minuten de knoflook en het laurierblad bij. Fruit nog een minuut, schep regelmatig om.
Doe de paprikarepen erbij, en sudder met het deksel op de pan gedurende tien minuten. Doe er tot slot de tomaten bij, en peper. Draai het vuur hoog, en laat zonder deksel al roerende het vocht verdampen tot je een dikke saus hebt gekregen. Dit kan een kwartiertje duren.
Haal het laurierblad uit de peperonata en laat het geheel afkoelen. Proef en voeg eventueel zout en/of peper toe.
Serveren:
Dit gerecht kun je als aparte antipasto serveren, of als onderdeel van een antipasto misto. In de zomer is het ook lekker als groentegerecht bij vlees. Je kunt het op kamertemperatuur of lichtgekoeld opdienen.
Anna zegt:
Groet,
Anna
KookJij