Recept
« Terug naar recepten
Peren-cognactaart
PT75M
Peren-cognactaart
Een heerlijk peren-cognactaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
gebak en taarten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peren-cognactaart te bereiden
De gezeefde bloem, de suiker en de boter tot kruimels kneden.
Met de eidooier en twee lepels koud water tot een glad deeg kneden.
In folie gewikkeld tenminste 1 uur in de koelkast leggen.
Voor de vulling de boter met de suiker en het ei tot creme kloppen.
De amandelen en de bloem vermengen en afgewisseld met de cognac door de botercreme roeren.
Oven voorverwarmen op 200 graden
Bereidingswijze
Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een cirkel van 29 cm uitrollen.
De bodem en een rand van een ingevette taartvorm 25 cm hiermee bekleden.
De bodem met een vork meerdere malen inprikken.
De bodem met de amandelvulling bestrijken.
Zes halve peren een aantal malen In de lengte bijna doorsnijden en in een waaiervorm op de amandelvulling leggen.
Onder in de oven 40 min bakken.
De stroop verwarmen en de nog warme peren ermee besprenkelen.
Laten afkoelen.
Serveertips
De taart voor het serveren bestuiven met poedersuiker
Met de eidooier en twee lepels koud water tot een glad deeg kneden.
In folie gewikkeld tenminste 1 uur in de koelkast leggen.
Voor de vulling de boter met de suiker en het ei tot creme kloppen.
De amandelen en de bloem vermengen en afgewisseld met de cognac door de botercreme roeren.
Oven voorverwarmen op 200 graden
Bereidingswijze
Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een cirkel van 29 cm uitrollen.
De bodem en een rand van een ingevette taartvorm 25 cm hiermee bekleden.
De bodem met een vork meerdere malen inprikken.
De bodem met de amandelvulling bestrijken.
Zes halve peren een aantal malen In de lengte bijna doorsnijden en in een waaiervorm op de amandelvulling leggen.
Onder in de oven 40 min bakken.
De stroop verwarmen en de nog warme peren ermee besprenkelen.
Laten afkoelen.
Serveertips
De taart voor het serveren bestuiven met poedersuiker