Recept
« Terug naar recepten
peren met chocoladefudge
PT45M
peren met chocoladefudge
Een heerlijk peren met chocoladefudge recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe peren met chocoladefudge te bereiden
Schil de peren.Laat de steeltjes zitten.Snijd vanaf de onderkant het binnenste weg en besprenkel ze met citroensap om verkleuring tegen te gaan.Roer de suiker door het water in een grote steelpan.Verwarm dit op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost.Voeg de peren,het kaneelstokje en het resterende citroensap toe en zonodig nog wat water,zodat de peren bijna onder staan.Breng alles aan de kook,dek de pan af en laat alles 20 min zachtjes doorkoken,of tot de peren zacht beginnen te worden.Meng intussen de room,de suiker,de boter,de stroop en de melk in een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost en de boter en stroop zijn gesmolten.Breng alles vervolgens aan de kook.Laat het al roerende 5 min doorkoken,of tot het mengsel dik en glad is.Haal de pan van het vuur en roer een voor een de stukjes chocolade erdoor,tot ze zijn gesmolten.