Recept
« Terug naar recepten
Peren op jenever
PT20M
Peren op jenever
Een heerlijk peren op jenever recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peren op jenever te bereiden
1. Was de peren, droog ze en prik ze rondom een paar keer in met een zilveren naald of een puntige cocktailprikker. Schik de peren in een gesteriliseerde pot, voeg de suiker en het vanillestokje toe, giet er zoveel eau de vie op dat de peren onder staan en sluit de pot.
2. Zet de peren 3 tot 4 maanden op een koele donkere plaats. Schud de pot de eerste weken om de paar dagen, zodat de suiker sneller oplost. Perfect als dessert te serveren. Houdbaarheid is 2 jaar. In plaats van eau de vie kan perenjenever of wodka worden gebruikt. Voor een zoeter resultaat tot maximaal 500 g suiker gebruiken
2. Zet de peren 3 tot 4 maanden op een koele donkere plaats. Schud de pot de eerste weken om de paar dagen, zodat de suiker sneller oplost. Perfect als dessert te serveren. Houdbaarheid is 2 jaar. In plaats van eau de vie kan perenjenever of wodka worden gebruikt. Voor een zoeter resultaat tot maximaal 500 g suiker gebruiken
Paul Heeregrave zegt: