Recept
« Terug naar recepten
Kip met peren en blauwe kaas
PT20M
Kip met peren en blauwe kaas
Een heerlijk kip met peren en blauwe kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Uit ons plaatselijk dagblad
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met peren en blauwe kaas te bereiden
Spinazie evt. wassen en goed drogen.
Peterselie fijnhakken.
Ui fijnsnipperen.
Blauwe kaas verkruimelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Dep de kipfilets droog en bestrooi rijkelijk met zout en peper uit de molen.
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote ovenbestendige pan (evt.braadslede), bak de filets in ± 3 min aan alle kanten goudbruin.
Zet de pan in de oven en laat de kip 15 min. doorgaren, wel af en toe keren.
Schil de peren, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in plakjes.
Verkruimel de blauwe kaas.
Verhit in de hapjespan 1 eetl.olijfolie, fruit hierin de uisnippers tot ze zacht zijn.
Voeg de spinazie toe, schep goed om en laat slinken.
Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
Houd warm in een ovenschaal, leg er de kipfilets op.
Zet de pan met de kippenjus op het vuur, voeg er evt. een scheutje olijfolie aan toe.
Bak hierin de perenplakjes, voeg de appelazijn toe en laat zachtjes doorpruttelen tot ze goed warm zijn.
Meng er de peterselie doorheen.
Verdeel de perenplakjes over de kipfilets en bestrooi met de blauwe kaas.
Geef hier aardappelpartjes uit de oven bij.
Peterselie fijnhakken.
Ui fijnsnipperen.
Blauwe kaas verkruimelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Dep de kipfilets droog en bestrooi rijkelijk met zout en peper uit de molen.
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote ovenbestendige pan (evt.braadslede), bak de filets in ± 3 min aan alle kanten goudbruin.
Zet de pan in de oven en laat de kip 15 min. doorgaren, wel af en toe keren.
Schil de peren, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in plakjes.
Verkruimel de blauwe kaas.
Verhit in de hapjespan 1 eetl.olijfolie, fruit hierin de uisnippers tot ze zacht zijn.
Voeg de spinazie toe, schep goed om en laat slinken.
Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
Houd warm in een ovenschaal, leg er de kipfilets op.
Zet de pan met de kippenjus op het vuur, voeg er evt. een scheutje olijfolie aan toe.
Bak hierin de perenplakjes, voeg de appelazijn toe en laat zachtjes doorpruttelen tot ze goed warm zijn.
Meng er de peterselie doorheen.
Verdeel de perenplakjes over de kipfilets en bestrooi met de blauwe kaas.
Geef hier aardappelpartjes uit de oven bij.
Ellebel zegt: