Recept
« Terug naar recepten
Peren taartjes
PT20M
Peren taartjes
Een heerlijk peren taartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peren taartjes te bereiden
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Snijd er zes rondjes uit met een doorsnee van 10 cm. Leg de deegrondjes op een bakplaat en zet ze 30 minuten in de koelkast. Meng in een kleine kom de boter bruinesuiker en de gember. Prik met een vork gaatjes in de deegrondjes en schep op elk rondje wat gembermengsel. Snijd de halve peren in de lengte tot waaiers. Leg de waaiers op de deegrondje. orm van het deeg een opstaand randje rondom elke peer en bestrijk het met gesmolten boter. Bak de taartjes 15-20 min in een voorverwarmde oven op 200 graden tot het deeg goed gerezen en goudbruin is. Serveer ze warm met een beetje room.