Lekker als nagerechtje, bij een heerlijk glaasje gekoelde zoete witte wijn!
Is ook erg feestelijk met b.v. een kerstdiner.
Recept
« Terug naar recepten
Peren van José
PT60M
Peren van José
Een heerlijk peren van josé recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jose aarns
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peren van José te bereiden
Zet de oven op 225°C.
Schil de peren, halveer ze , verwijder de klokhuizen en de harde deeltjes.
Pers de sinaasappelen uit.
Wrijf een braadslee (of vuurvaste schaal) in met boter, leg de peren er in en giet het sinaasappelsap en de Grand Marnier er over heen.
Leg de kruidnagels er bij en zet de slee (schaal) in de hete oven.
Laat de peren er een half uur in staan en bedruip ze voortdurend.
Meng intussen de kaneel door de suiker, leg de peren dan op de vlakke kant, strooi er het kaneel suiker mengsel over en laat nog een kwartiertje in de oven staan, zonder te bedruipen.
Leg op elk bordje twee halve peren, geef er een bolletje vanille ijs bij en schep wat saus over de peren.
Schil de peren, halveer ze , verwijder de klokhuizen en de harde deeltjes.
Pers de sinaasappelen uit.
Wrijf een braadslee (of vuurvaste schaal) in met boter, leg de peren er in en giet het sinaasappelsap en de Grand Marnier er over heen.
Leg de kruidnagels er bij en zet de slee (schaal) in de hete oven.
Laat de peren er een half uur in staan en bedruip ze voortdurend.
Meng intussen de kaneel door de suiker, leg de peren dan op de vlakke kant, strooi er het kaneel suiker mengsel over en laat nog een kwartiertje in de oven staan, zonder te bedruipen.
Leg op elk bordje twee halve peren, geef er een bolletje vanille ijs bij en schep wat saus over de peren.
slaatje zegt: