KookJij

Perenduo met advokaatijs

Een heerlijk perenduo met advokaatijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: culinaire saisonnier
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Perenduo met advokaatijs te bereiden

Zet de perenpuree op met water, suiker en Poire William.
Kook gaar, blender, zet terug op het vuur en los er de gelatine in op.
Laat afkoelen en spatel er de losgeslagen room door.
Stort in een ronde vorm en laat het opstijven.
Giet er daarna de gelei van stoofpeer op.
Zet de melk met de glucose en de helft van de suiker op en breng aan de kook.
Sla intussen de eidooiers met de rest van de suikers wit.
Giet de hete massa op de eidooiers.
Doe weer terug in de pan en verhit tot 81°C.
Voeg de advokaat toe, laat afkoelen en draai er ijs van.
Zeef de poedersuiker en de bloem en roer er het eiwit en vervolgens de boter door.
Smeer uit op een bakplaat en bak af op 180°C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst