Recept
« Terug naar recepten
Perenduo met advokaatijs
PT60M
Perenduo met advokaatijs
Een heerlijk perenduo met advokaatijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinaire saisonnier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perenduo met advokaatijs te bereiden
Zet de perenpuree op met water, suiker en Poire William.
Kook gaar, blender, zet terug op het vuur en los er de gelatine in op.
Laat afkoelen en spatel er de losgeslagen room door.
Stort in een ronde vorm en laat het opstijven.
Giet er daarna de gelei van stoofpeer op.
Zet de melk met de glucose en de helft van de suiker op en breng aan de kook.
Sla intussen de eidooiers met de rest van de suikers wit.
Giet de hete massa op de eidooiers.
Doe weer terug in de pan en verhit tot 81°C.
Voeg de advokaat toe, laat afkoelen en draai er ijs van.
Zeef de poedersuiker en de bloem en roer er het eiwit en vervolgens de boter door.
Smeer uit op een bakplaat en bak af op 180°C.
Kook gaar, blender, zet terug op het vuur en los er de gelatine in op.
Laat afkoelen en spatel er de losgeslagen room door.
Stort in een ronde vorm en laat het opstijven.
Giet er daarna de gelei van stoofpeer op.
Zet de melk met de glucose en de helft van de suiker op en breng aan de kook.
Sla intussen de eidooiers met de rest van de suikers wit.
Giet de hete massa op de eidooiers.
Doe weer terug in de pan en verhit tot 81°C.
Voeg de advokaat toe, laat afkoelen en draai er ijs van.
Zeef de poedersuiker en de bloem en roer er het eiwit en vervolgens de boter door.
Smeer uit op een bakplaat en bak af op 180°C.