Recept
« Terug naar recepten
Perensoufflé met abrikozensaus
PT60M
Perensoufflé met abrikozensaus
Een heerlijk perensoufflé met abrikozensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perensoufflé met abrikozensaus te bereiden
Kook de peren met de vanillesuiker in hun sap gedurende enkele minuten.
Pureer de peren, zonder sap, samen met de Poires Williams en de 2 eierdooiers in de mixer.
Giet dit mengsel in een grote kom en laat goed afkoelen.
Bestrijk 5 soufflébakjes met boter, bestrooi wanden en bodem met basterdsuiker en klop overtollig suiker eruit.
SOUFFLÉ:
Klop de 4 eiwtten met een mespunt zout tot een stijve sneeuw.
Vóór de eiwitten de gewenste dikte hebben bereikt, de poedersuiker toevoegen!.
Vermeng de perenpuree met de helft van de eiwitmassa met en spatel erdoor.
Vul de soufflébakjes voor 3/4 en zet ze in een heet waterbad en laat ze gedurende 35 min. in een oven van 220 graden C. gaar worden.
SAUS:
Kook de abrikozen, samen met de basterd-en vanillesuiker gedurende 25 min. De massa kookt in, maar door regelmatig roeren wordt anzetting voorkomen!.
Voeg de room toe en laat mixer enkele minuten draaien.
UITSERVEREN:
Serveer de geloste soufflé midden op een bord.
Nappeer hierover de saus en garneer af met enkele amandelschilfers en poedersuiker.
Pureer de peren, zonder sap, samen met de Poires Williams en de 2 eierdooiers in de mixer.
Giet dit mengsel in een grote kom en laat goed afkoelen.
Bestrijk 5 soufflébakjes met boter, bestrooi wanden en bodem met basterdsuiker en klop overtollig suiker eruit.
SOUFFLÉ:
Klop de 4 eiwtten met een mespunt zout tot een stijve sneeuw.
Vóór de eiwitten de gewenste dikte hebben bereikt, de poedersuiker toevoegen!.
Vermeng de perenpuree met de helft van de eiwitmassa met en spatel erdoor.
Vul de soufflébakjes voor 3/4 en zet ze in een heet waterbad en laat ze gedurende 35 min. in een oven van 220 graden C. gaar worden.
SAUS:
Kook de abrikozen, samen met de basterd-en vanillesuiker gedurende 25 min. De massa kookt in, maar door regelmatig roeren wordt anzetting voorkomen!.
Voeg de room toe en laat mixer enkele minuten draaien.
UITSERVEREN:
Serveer de geloste soufflé midden op een bord.
Nappeer hierover de saus en garneer af met enkele amandelschilfers en poedersuiker.