Recept
« Terug naar recepten
Perfect geroosterde aardappelen
PT20M
Perfect geroosterde aardappelen
Aardappelen uit de oven. Heel gemakkelijk bij een etentje want dan heb je je handen vrij voor de rest van het eten. De aardappelen zijn heerlijk krokant als je het recept volgt..
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
255 kCal energie
4 Gram eiwit
10 Gram vet
36 Gram koolhydraten
4 Gram eiwit
10 Gram vet
36 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
ergens een keer gelezen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perfect geroosterde aardappelen te bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
- Schil de aardappelen en snijd ze in niet te kleine gelijke stukken.
- Breng de aardappelen aan de kook in licht gezouten water en laat ze plm. 5 - 7 minuten koken (ze moeten nog stevig zijn).
Giet de aardappelen af.
Leg het deksel op de pan en schud de pan met deksel stevig op om de aardappelen een ruwer oppervlak te geven.
Dat maakt de aardappelen juist knapperig.- Verwarm de olie of het vet in de braadslee of bakplaat terwijl de aardappelen koken. Leg de aardappelen voorzichtig in het hete vet en schep ze om zodat de aardappelen rondom bedekt zijn.
- Rooster de aardappelen 45 - 50 minuten tot ze bruin en knapperig zijn. Tussendoor een keer draaien.
- Schep de aardappelen in een voorverwarmde schaal en bestrooi ze met wat (zee)zout.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lukt altijd.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lidy Berkx zegt:
Krokant van buiten en zacht van binnen.
Voor ons een nieuwe favoriet !
Petra Wiggers zegt: