In plaats van gedroogde bamigroente kun je ook 0,5 à 1 el boemboe bami goreng door het gehakt roeren. De rolletjes kunnen dan wel minder stevig zijn.
Makkelijker is een zakje Bahmi Kruidenmix (is kant en klaar) Ik heb er ongeveer de helft gebruikt.
Recept
« Terug naar recepten
Perkadel Bali (Balinese gehaktrolletjes)
PT25M
Perkadel Bali (Balinese gehaktrolletjes)
Een heerlijk perkadel bali (balinese gehaktrolletjes) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
De Oosterse Keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perkadel Bali (Balinese gehaktrolletjes) te bereiden
Doe de bamigroente in een kom en giet er 1 dl kokend water op. Laat dit 5 à 8 minuten weken en daarna uitlekken. Indien nodig afdeppen. Hak de groente daarna zo fijn mogelijk.
Het gehakt dan aanmaken met kokos + sambal + djahé + laos + bamigroente + ei en wat zout.
De maïzena door een zeef erboven zeven en alles weer goed mengen. Het mag niet te nat zijn, anders wat paneermeel erdoor doen.
Vorm nu ongeveer 12 dunne rolletjes hiervan met een middellijn van ongeveer 2 cm en ongeveer 6 à 8 cm lang.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de rolletjes aan alle kanten gaar en bruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken of rol ze gewoon over een stuk keukenpapier.
Het gehakt dan aanmaken met kokos + sambal + djahé + laos + bamigroente + ei en wat zout.
De maïzena door een zeef erboven zeven en alles weer goed mengen. Het mag niet te nat zijn, anders wat paneermeel erdoor doen.
Vorm nu ongeveer 12 dunne rolletjes hiervan met een middellijn van ongeveer 2 cm en ongeveer 6 à 8 cm lang.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de rolletjes aan alle kanten gaar en bruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken of rol ze gewoon over een stuk keukenpapier.