Recept
« Terug naar recepten
Perzik en peer uit de oven
PT25M
Perzik en peer uit de oven
Een heerlijk perzik en peer uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Veerle .
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perzik en peer uit de oven te bereiden
Verwarm de over voor op 180°C.
Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit.
Schil de peer, verwijder het klokkenhuis en snijd hem in kleine blokjes.
Leg de perzikhelften met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal. Leg de stukjes peer er rondom.
Schenk een beetje Grand Marnier over de perziken totdat er een klein laagje vocht op de bodem van de schaal ligt.
Snijd het vanillestokje open en leg hem bij de perziken. Leg ook de takjes rozemarijn in de schaal.
Strooi de amandelen in de holtes van de perziken. Strooi vervolgens een klein laagje rietsuiker over de perziken en zet de schaal in de oven.
Laat het geheel 15 minuten in de oven staan. Laat de perziken voor het serveren even afkoelen maar serveer ze goed warm.
Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit.
Schil de peer, verwijder het klokkenhuis en snijd hem in kleine blokjes.
Leg de perzikhelften met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal. Leg de stukjes peer er rondom.
Schenk een beetje Grand Marnier over de perziken totdat er een klein laagje vocht op de bodem van de schaal ligt.
Snijd het vanillestokje open en leg hem bij de perziken. Leg ook de takjes rozemarijn in de schaal.
Strooi de amandelen in de holtes van de perziken. Strooi vervolgens een klein laagje rietsuiker over de perziken en zet de schaal in de oven.
Laat het geheel 15 minuten in de oven staan. Laat de perziken voor het serveren even afkoelen maar serveer ze goed warm.