Voor dit gerecht heb ik Confit de Canard gebruikt. Dit zijn gegaarde eendenpoten uit blik. Mijn nichtje neemt deze mee voor ons uit Frankrijk. In Nederland ook wel verkrijgbaar bij de groothandel. (sligro)
Recept
« Terug naar recepten
Tajine met eend in goed gezelschap
PT60M
Tajine met eend in goed gezelschap
Een heerlijk tajine met eend in goed gezelschap recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Anna
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine met eend in goed gezelschap te bereiden
Bak de sjalotjes en pepertje even aan in vloeibaar bakboter (of vet uit het blik) met de tajine kruiden. Voeg de abrikozen, champignons en het takje rozemarijn toe, bak even mee. Haal het vlees van de poten, snij het iets kleiner, ook dit mag in de tajine.
Meng de sinaasappelsap met gembersiroop en Grand Marnier, voeg het toe.
Verkruimel er een bouillonblokje over en voeg nog wat kokend water toe. Dit mag op een zacht vuurtje een half uurtje pruttelen.
De peultjes en peterselie nog 5-10 minuten mee laten pruttelen op een laag vuurtje.
Heerlijk met basmati rijst een een fantasie komkommersalade.
Meng de sinaasappelsap met gembersiroop en Grand Marnier, voeg het toe.
Verkruimel er een bouillonblokje over en voeg nog wat kokend water toe. Dit mag op een zacht vuurtje een half uurtje pruttelen.
De peultjes en peterselie nog 5-10 minuten mee laten pruttelen op een laag vuurtje.
Heerlijk met basmati rijst een een fantasie komkommersalade.
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt: