Recept
« Terug naar recepten
Perzik-kruimelvlaai
PT90M
Perzik-kruimelvlaai
Een heerlijk perzik-kruimelvlaai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perzik-kruimelvlaai te bereiden
Kneed van de broodmix, boter en melk of water een soepel deeg. Laat dit, afgedekt met plastic folie, 15 minuten rijzen op een warme plaats. Vet de vlaaivorm in. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van circa 30 cm. Bekleed de vorm ermee. Strooi paneermeel op de bodem en leg de perzikschijfjes erop. Zeef voor de kruimels de bloem in een kom en meng de suiker erdoor. Verdeel de boter in kleine stukjes en leg deze op het bloemmengsel. Meng alles door elkaar. Verdeel dit strooisel over de perzik en laat het geheel op een warme plaats 15 minuten narijzen.
Bereiden:
Zet de vlaai iets onder het midden van de oven en bak hem in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat hem iets afkoelen en strooi er poedersuiker over.
Tip:
Verdeel 150 g amandelspijs gemengd met 1 eierdooier over de deegbodem voordat de perziken erop gaan.
Variatie:
Vervang de perziken door nectarines of abrikozen.
Bereiden:
Zet de vlaai iets onder het midden van de oven en bak hem in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat hem iets afkoelen en strooi er poedersuiker over.
Tip:
Verdeel 150 g amandelspijs gemengd met 1 eierdooier over de deegbodem voordat de perziken erop gaan.
Variatie:
Vervang de perziken door nectarines of abrikozen.