Recept
« Terug naar recepten
Perzik kruimelvlaai
PT90M
Perzik kruimelvlaai
Een heerlijk perzik kruimelvlaai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perzik kruimelvlaai te bereiden
Kneed van het broodmix,boter en melk een soepel deeg.Laat dit afgedekt met plasticfolie,15 minuten rijzen op een warme plaats.Vet de vlaaivorm in.Verwarm de oven voor op 200 graden.Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van 30 centimeter.Bekleed de vorm ermee.Strooi paneermeel op de bodem en leg de perzikschijfjes erop.Zeef voor de kruimeld de bloem in een kom en meng de suiker erdoor.Verdeel de boter in kleine stukjes en leg deze op het bloemmengsel.Meng alles door elkaar.Verdeel dit mengsel over de perziken en laat het geheel op een warme plaats 15 minuten narijzen.Zet de vlaai iets onder het midden in de oven en bak hem in 35 minuten goudbruin en gaar.Laat hem iets afkoelen en strooi er poedersuiker over.
roos99 zegt: