Klik op foto om te vergroten.
Echt heel lekker dit nagerecht. Je kunt het van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren tot gebruik.
Recept
« Terug naar recepten
Perzikenpakketjes (bbq)
PT40M
Perzikenpakketjes (bbq)
Tip: Echt heel lekker dit nagerecht. Je kunt het van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren tot gebruik.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Weber's Barbecue en Grillboek. Matthew Drennan
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perzikenpakketjes (bbq) te bereiden
De koekjes klein snijden en in de kom doen.
Dan toevoegen de amandelen + rietsuiker + boter + citroenschil.
Met je vingertoppen alles bewerken tot het op grof broodkruim lijkt en de boter opgenomen is. Dan een gedeelte van de eidooier toevoegen en goed erdoor roeren. Indien nodig ook de rest van de dooier toevoegen, maar niet te nat laten worden. Het moet een samenhangend geheel zijn.
Neem 2 vellen aluminiumfolie waarop 2 perziken passen en groot genoeg om pakketjes van te maken.
Doop de onder- en zijkanten van de perziken even in citroensap en verdeel het koekjesmengsel over de bovenkant van de perziken, licht aandrukken.
Leg op elk vel alufolie 2 perzikhelften en vouw de zijkanten en bovenkant goed dicht en wat dichtknijpen, maar wel losjes.
Zet de pakketjes op de bbq voor ong 15 a 20 minuten tot de vulling warm is.
Serveer warm met desgewenst vanille-ijs en/of slagroom.
Dan toevoegen de amandelen + rietsuiker + boter + citroenschil.
Met je vingertoppen alles bewerken tot het op grof broodkruim lijkt en de boter opgenomen is. Dan een gedeelte van de eidooier toevoegen en goed erdoor roeren. Indien nodig ook de rest van de dooier toevoegen, maar niet te nat laten worden. Het moet een samenhangend geheel zijn.
Neem 2 vellen aluminiumfolie waarop 2 perziken passen en groot genoeg om pakketjes van te maken.
Doop de onder- en zijkanten van de perziken even in citroensap en verdeel het koekjesmengsel over de bovenkant van de perziken, licht aandrukken.
Leg op elk vel alufolie 2 perzikhelften en vouw de zijkanten en bovenkant goed dicht en wat dichtknijpen, maar wel losjes.
Zet de pakketjes op de bbq voor ong 15 a 20 minuten tot de vulling warm is.
Serveer warm met desgewenst vanille-ijs en/of slagroom.