KookJij

Pesto

Een heerlijk pesto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pesto te bereiden

Pel de knoflook en pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes.
Hak de teen knoflook eerst fijn, doe er dan de pitten of amandelen en alle basilicumblaadjes plus wat van de dunnere steeltjes bij, en ga door met hakken totdat alles fijn is. Doe het mengsel in een kom met de geraspte kaas en zo veel extra vierge olijfolie als nodig is om de pasta smeuig te maken. Doe er een klein kneepje citroensap bij en proef. Doe er als het nodig is nog wat z/p bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Christel

Christel zegt:
Het is misschien wel een zeer lekker receptje,maar ik geef nog altijd de voorkeur aan een perfekte afweging van de ingredienten.