Recept
« Terug naar recepten
Pesto
PT15M
Pesto
Een heerlijk pesto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
tineke van Meeuwen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Koud
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pesto te bereiden
Pel de knoflook en pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes.
Hak de teen knoflook eerst fijn, doe er dan de pitten of amandelen en alle basilicumblaadjes plus wat van de dunnere steeltjes bij, en ga door met hakken totdat alles fijn is. Doe het mengsel in een kom met de geraspte kaas en zo veel extra vierge olijfolie als nodig is om de pasta smeuig te maken. Doe er een klein kneepje citroensap bij en proef. Doe er als het nodig is nog wat z/p bij.
Hak de teen knoflook eerst fijn, doe er dan de pitten of amandelen en alle basilicumblaadjes plus wat van de dunnere steeltjes bij, en ga door met hakken totdat alles fijn is. Doe het mengsel in een kom met de geraspte kaas en zo veel extra vierge olijfolie als nodig is om de pasta smeuig te maken. Doe er een klein kneepje citroensap bij en proef. Doe er als het nodig is nog wat z/p bij.
Christel zegt: