Van pestosaus bestaan misschien wel honderden varianten. Dit is mijn interpretatie van dit klassieke gerecht. Ik gebruik wat meer basilicum en wat minder kaas dan in de meeste versies van dit recept. Dit recept is voor 100 gram saus (of 2 personen).
De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video.
Recept
« Terug naar recepten
Pesto perfecto (saus voor door de pasta)
PT15M
Pesto perfecto (saus voor door de pasta)
Een heerlijk pesto perfecto (saus voor door de pasta) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Koken met Dorus
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Koud
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
kokenmetdorus.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pesto perfecto (saus voor door de pasta) te bereiden
VOORBEREIDING (10 minuten)
1. Was de basilicum en droog deze in een sla-centrifuge.
2. Snijd de knoflook in grove stukken.
3. Rooster de pijnboompitten in een pan met weinig olie tot ze lichtbruin kleuren.
4. Rasp de kaas.
BEREIDING (5 minuten)
1. Stop de basilicum, de knoflook, de kaas en 3 eetlepels olijfolie in een foodprocessor en maal deze ingrediënten tot een dikke puree.
2. Voeg de pijnboompitten toe en maal het mengsel nog een keer. Maal de pijnboompitten niet te fijn.
3. Voeg peper, zout en olijfolie naar smaak toe.
1. Was de basilicum en droog deze in een sla-centrifuge.
2. Snijd de knoflook in grove stukken.
3. Rooster de pijnboompitten in een pan met weinig olie tot ze lichtbruin kleuren.
4. Rasp de kaas.
BEREIDING (5 minuten)
1. Stop de basilicum, de knoflook, de kaas en 3 eetlepels olijfolie in een foodprocessor en maal deze ingrediënten tot een dikke puree.
2. Voeg de pijnboompitten toe en maal het mengsel nog een keer. Maal de pijnboompitten niet te fijn.
3. Voeg peper, zout en olijfolie naar smaak toe.
buddy73 zegt: