Recept
« Terug naar recepten
Pesto's en tapenade
PT45M
Pesto's en tapenade
Een heerlijk pesto's en tapenade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Café Vlaanderen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pesto's en tapenade te bereiden
Basilicumpesto:
Cutter de basilicum samen met de olijfolie en de knoflook in de keukenmachine tot het een gladde massa is. Vervolgens de pijnboompitten en de parmezaanse kaas toevoegen en enkele secondes mee cutteren tot het een mooie pesto is geworden. Op smaak brengen met peper en zout.
Gedroogde tomaten pesto:
Cutter de gedroogde tomaten, basilicum samen met de olijfolie en de knoflook in de keukenmachine tot het een gladde massa is. Vervolgens de pijnboompitten, tomatenpuree en de geraspte parmezaanse kaas toevoegen en enkele seconden mee cutteren tot het een mooie pesto is. Op smaak brengen met peper en zout.
Olijventapenade:
Hak de olijven grof samen met de gedroogde tomaten. Pers het teentje knoflook uit op de tapenade. Kappertjes hakken en ook aan de tapenade toevoegen. Als laatste de olijfolie en de geraspte parmezaan door de tapenade roeren en op smaak brengen.
Cutter de basilicum samen met de olijfolie en de knoflook in de keukenmachine tot het een gladde massa is. Vervolgens de pijnboompitten en de parmezaanse kaas toevoegen en enkele secondes mee cutteren tot het een mooie pesto is geworden. Op smaak brengen met peper en zout.
Gedroogde tomaten pesto:
Cutter de gedroogde tomaten, basilicum samen met de olijfolie en de knoflook in de keukenmachine tot het een gladde massa is. Vervolgens de pijnboompitten, tomatenpuree en de geraspte parmezaanse kaas toevoegen en enkele seconden mee cutteren tot het een mooie pesto is. Op smaak brengen met peper en zout.
Olijventapenade:
Hak de olijven grof samen met de gedroogde tomaten. Pers het teentje knoflook uit op de tapenade. Kappertjes hakken en ook aan de tapenade toevoegen. Als laatste de olijfolie en de geraspte parmezaan door de tapenade roeren en op smaak brengen.
bas zegt: