Recept
« Terug naar recepten
Petit four van zalmfilet met (zieopm)
PT30M
Petit four van zalmfilet met (zieopm)
Een heerlijk petit four van zalmfilet met (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Petit four van zalmfilet met (zieopm) te bereiden
Week de paddestoele gedurende 15 min. in lauw water.
Snijd het teentje knoflook zeer fijn en fruit dit met de prei, ui en de paddestoelen enkele minuten zacht aan.
Laat dit mengsel afkoelen en meng dit met de fijngesneden gedroogde tomaten en de mozzarella.
Vorm 5 porties op een bakplaat en houd deze apart.
Kook de pasta 3 min. in ruim water met een scheutje zonnebloemolie en zout.
Vervolgens koud afspoelen en apart houden.
Vlak voor het serveren het groentemengsel enkele minuten op 200 graden c. verwarmen.
Uit de oven nemen en de fijngesneden zalm er omheen vormen.
Strijk deze in met pistou en wat vers gemalen peper.
Dan enkele minuten in de hete oven de zalm "Engels"bereiden, (zacht en romig).
Ondertussen de pasta licht in olie met een fijngesneden teentje knoflook opbakken.
Verdelen over de borden, de zalm-petit four er op zetten en giet er wat pistou-saus omheen.
BEREIDING PISTOU-SAUS:
Fruit de sjalotten enkele minuten aan in de pistou.
Voeg de créme fraiche toe en breng de saus aan de kook.
Afmaken met een scheutje koksroom, peper en zout
Snijd het teentje knoflook zeer fijn en fruit dit met de prei, ui en de paddestoelen enkele minuten zacht aan.
Laat dit mengsel afkoelen en meng dit met de fijngesneden gedroogde tomaten en de mozzarella.
Vorm 5 porties op een bakplaat en houd deze apart.
Kook de pasta 3 min. in ruim water met een scheutje zonnebloemolie en zout.
Vervolgens koud afspoelen en apart houden.
Vlak voor het serveren het groentemengsel enkele minuten op 200 graden c. verwarmen.
Uit de oven nemen en de fijngesneden zalm er omheen vormen.
Strijk deze in met pistou en wat vers gemalen peper.
Dan enkele minuten in de hete oven de zalm "Engels"bereiden, (zacht en romig).
Ondertussen de pasta licht in olie met een fijngesneden teentje knoflook opbakken.
Verdelen over de borden, de zalm-petit four er op zetten en giet er wat pistou-saus omheen.
BEREIDING PISTOU-SAUS:
Fruit de sjalotten enkele minuten aan in de pistou.
Voeg de créme fraiche toe en breng de saus aan de kook.
Afmaken met een scheutje koksroom, peper en zout
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Graag gedaan voor wat betreft de uitleg
kook ze :);)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Pesto is een smaakmaker uit Italie.
Pistou is de wat minder bekende versie uit Frankrijk.
Uit de streek van de Provence.
Het verschil:
Pesto wel rijnboompiyyen
Pistou geen pijnboompitten:):)
m.v.g. Bert Allers
kOlIfCxdicuwXx zegt: