UITSERVEREN :
""""""""""""""""""""""
In de voorverwarmde borden / kommen eerst een schep noedels,daarop de stripjes gekookte runderpoulet en de paksoi en de lenteui,dan de taugé en vervolgens de dunne plakjes rosbief,kogelbiefstuk.
Dan wordt de hete bouillon er over gegoten en tenslotte wordt het afgemaakt met de stukjes lombok,koriander-,
basilicum- en muntblaadjes.
Geef er partjes limoen bij
NOOT:We kunnen de PHO ook geven met een kippenbouillon als basis.Gebruik dan kippevleugeltjes om de bouillon te maken.Geef er dan ook blokjes kippenvlees bij.
Als garnituur valt ook te denken aan:katjang
Recept
« Terug naar recepten
Pho (Runder-Noedelsoep met Groenten)
PT240M
Pho (Runder-Noedelsoep met Groenten)
De Pho is een Vietnamese soep,die praktisch elke dag wel ergens bij een ieder voorkomt in het dagelijkse menu.Er zijn vele varianten,maar de meest voorkomende pho is die met rundvlees.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pho (Runder-Noedelsoep met Groenten) te bereiden
BOUILLON :
"""""""""""""""""
*Doe de rijstolie in de grote pan en verhit.Laat daarin aanzweten de lomboks en de salam,geroosterde djinten en ketumbar + cardamompeul..Vervolgens er bij doen de kaneel,kruidnagel,nootmuskaat,steranijs en Nam Pla.
Dan de runderpoulet en de botten even mee aanzetten,mergpijp,uien,knoflook en gemberwortel toevoegen en tenslotte blussen met 3000 cc water (3 liter KOUD
water!).Breng dit aan de kook,voeg de suiker toe en zet het vuur zo laag mogelijk : De bouillon moet minstens 3 uur trekken.
Runderpoulet er na 1 1/2 uur uithalen en heel fijn snijden en apart zetten.Schenkel er ook uit halen.
#
VULLING :
""""""""""""""
*De glasnoedels worden gegaard (of andere soort rijst-mie) en apart weggezet
*De paksoi wordt grof gesneden en apart weggezet en geweld
*De lenteuien worden schuin in dunne schijfjes gesneden en apart weggezet
*Het vlees wordt eerst een 1/2 uur in de freezer gedaan en dan in dunne plakjes gesneden en apart koel weggezet
*De taugé wordt geblancheerd,maar zorg er wel voor dat hij knapperig blijft.Apart wegzetten.
#
OPSMUK :
""""""""""""""
*De sjalotjes,lomboks,koriander,basilicum en muntblaadjes zijn in aparte kommetjes klaargezet
*De limoenpartjes staan ook gereed.
#
*De botten worden uit de bouillon gedaan en aan de honden gegeven.Het vlees wordt in stripjes gesneden en apart in een kom gedaan.De bouillon wordt gezeefd en weer terug gedaan in de pan om warm gehouden te worden.
#
Alles is nu klaar en dus kunnen de borden / kommen worden opgemaakt.
"""""""""""""""""
*Doe de rijstolie in de grote pan en verhit.Laat daarin aanzweten de lomboks en de salam,geroosterde djinten en ketumbar + cardamompeul..Vervolgens er bij doen de kaneel,kruidnagel,nootmuskaat,steranijs en Nam Pla.
Dan de runderpoulet en de botten even mee aanzetten,mergpijp,uien,knoflook en gemberwortel toevoegen en tenslotte blussen met 3000 cc water (3 liter KOUD
water!).Breng dit aan de kook,voeg de suiker toe en zet het vuur zo laag mogelijk : De bouillon moet minstens 3 uur trekken.
Runderpoulet er na 1 1/2 uur uithalen en heel fijn snijden en apart zetten.Schenkel er ook uit halen.
#
VULLING :
""""""""""""""
*De glasnoedels worden gegaard (of andere soort rijst-mie) en apart weggezet
*De paksoi wordt grof gesneden en apart weggezet en geweld
*De lenteuien worden schuin in dunne schijfjes gesneden en apart weggezet
*Het vlees wordt eerst een 1/2 uur in de freezer gedaan en dan in dunne plakjes gesneden en apart koel weggezet
*De taugé wordt geblancheerd,maar zorg er wel voor dat hij knapperig blijft.Apart wegzetten.
#
OPSMUK :
""""""""""""""
*De sjalotjes,lomboks,koriander,basilicum en muntblaadjes zijn in aparte kommetjes klaargezet
*De limoenpartjes staan ook gereed.
#
*De botten worden uit de bouillon gedaan en aan de honden gegeven.Het vlees wordt in stripjes gesneden en apart in een kom gedaan.De bouillon wordt gezeefd en weer terug gedaan in de pan om warm gehouden te worden.
#
Alles is nu klaar en dus kunnen de borden / kommen worden opgemaakt.