Ik heb dit gerecht leren eten in Groningen. Het is nl. een echt "Grunns" gerecht.
Piek = kip en wien = wijn.
Het is dus eigenlijk een Groningse variant van coq au vin.
Zelf heb ik het gerecht iets veranderd door er wat ingredienten bij te voegen, wat naar mijn idee de smaak zeer ten goede komt.
Recept
« Terug naar recepten
Piek in de wien
PT80M
Piek in de wien
Een heerlijk piek in de wien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen creatie en gegeten in Groningen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Piek in de wien te bereiden
Kruidt de kip met wat zout, peper, paprikapoeder en kerriepoeder en braad deze in de boter even aan.
Doe alle grof gesneden ingredienten nu bij de kip, behalve de spitskool.
Giet de wijn er bij en laat dit ongeveer ruim een uur pruttelen. De kip mag iets uit elkaar vallen.
Snijdt dan de spitskool in grove stukken en voeg deze toe aan het mengsel.
Laat nu de spitskool nog even gaar worden en klaar is het gerecht !
Doe alle grof gesneden ingredienten nu bij de kip, behalve de spitskool.
Giet de wijn er bij en laat dit ongeveer ruim een uur pruttelen. De kip mag iets uit elkaar vallen.
Snijdt dan de spitskool in grove stukken en voeg deze toe aan het mengsel.
Laat nu de spitskool nog even gaar worden en klaar is het gerecht !