Recept
« Terug naar recepten
Piendang Tètèl
PT195M
Piendang Tètèl
Zie recept Piendan Kering
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
195 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie / Archa Oliefabriek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Piendang Tètèl te bereiden
- Verhit 2 eetlepels rijstolie in de pan en fruit daarin aan het vlees, totdat het vlees een mooie bruine kleur heeft gekregen. Dan het vlees uit de pan halen en even apart zetten.
- Tijdens het aan bakken van het vlees kan de boemboe worden gedraaid in de keukenblender (uien, knoflook, lombok, laos,citroensap, ketjap en de kruiden behalve de salam) tot een gladde homogene pasta.
- In dezelfde pan nog eens 2 eetlepels rijstolie verhitten en daarin de boemboe aanfruiten tot die lekker gaat ruiken.
- Dat is het moment om het vlees er bij te doen.
- Even een minuutje goed omwerken en doorroeren en vervolgens de bouillon er bij voegen met de blaadjes salam.
- Laat dit geheel 2½ uur koken tot het vlees zeer gaar is geworden, maar vermijd droogkoken (dus zo nodig ietsje hete) bouillon tioevoegen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt hierbij thee drinken, bier of rode wijn.