In Hongarije kan je gemalen paprikacreme, pikant of zacht en ook mierikswortelcreme kopen. Heb je dit niet dan vertrek je met mierikswortel of Chilipeper welke je raspt. Opgelet zie vooral uit dat je bij het raspen of blenderen van de paprika niet in de ogen wrijft.
Je kan kwark ook vervangen door brokkelkaas.
Recept
« Terug naar recepten
Pikant slaatje van gestoomd spek
PT15M
Pikant slaatje van gestoomd spek
Een heerlijk pikant slaatje van gestoomd spek recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Geleerd in een Hongaars restaurant en zelf uitgeprobeerd
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikant slaatje van gestoomd spek te bereiden
Snij van het gestoomd spek het vet weg. Indien je geen gestoomd spek vind, neem dan geregen spek en kook het in water met enkele bolletjes peper en een laurierblad. Snij het spek in kleine blokjes van max enkele cm. Versnipper de rode ui, verbrokkel de kaas. Meng spek, ui en kaas met de mayonaise en meng alles goed . Breng op smaak en pikantheid door bijvoegen van peper, zout, geraspte mierikswortel en gemalen pikante paprikacreme.
Serveer op een slablaadje of op een toast.
Serveer op een slablaadje of op een toast.