KookJij

Pikante kip in soja-limoensaus (Ayam Tempra)

Een heerlijk pikante kip in soja-limoensaus (ayam tempra) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 480 kCal energie
36 Gram eiwit
31 Gram vet
13 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Maleisie
Keuken: Oosterse
Bron: Asian Cooking Made Easy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikante kip in soja-limoensaus (Ayam Tempra) te bereiden

Als je een hele kip gebruikt, hak deze met een hakmes in 8-10 stukken.
De wok 30 sec. verhitten, vervolgens de olie toevoegen en verhitten. Uien en chilipepers op een laag tot middelhoog vuur ongeveer 2 min. bakken.
De kipdelen toevoegen en ongeveer 10 min. rondom bruin bakken. Dan met de suiker bestrooien en nog 1 min. bakken.
De sojasaus, het limoensap, water en het zout bij het vlees voegen. 20-30 min. zonder deksel op de wok zachtjes laten doorkoken tot de kip mals is en de saus is ingedikt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wim hendriks

wim hendriks zegt:
Dank je wel ik ga het maken, lijkt mij erg lekker. Grt Wim
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Als je van pittig houdt,is het geen probleem,maar je kan het temperen door de zaadjes er uit te laten.
Is het nog te pittig.. zorg dan dat je veel krupuk en/of komkommer op tafel hebt staan;daar "blus"je de binnenbrand mee! Drink geen water,want dat verergerd alleen maar.:p
wim hendriks

wim hendriks zegt:
Wordt het niet te heet met drie cilipepers??