Recept
« Terug naar recepten
Pikante kip in soja-limoensaus (Ayam Tempra)
PT55M
Pikante kip in soja-limoensaus (Ayam Tempra)
Een heerlijk pikante kip in soja-limoensaus (ayam tempra) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
A Kluijt
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
480 kCal energie
36 Gram eiwit
31 Gram vet
13 Gram koolhydraten
36 Gram eiwit
31 Gram vet
13 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Maleisie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Asian Cooking Made Easy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante kip in soja-limoensaus (Ayam Tempra) te bereiden
Als je een hele kip gebruikt, hak deze met een hakmes in 8-10 stukken.
De wok 30 sec. verhitten, vervolgens de olie toevoegen en verhitten. Uien en chilipepers op een laag tot middelhoog vuur ongeveer 2 min. bakken.
De kipdelen toevoegen en ongeveer 10 min. rondom bruin bakken. Dan met de suiker bestrooien en nog 1 min. bakken.
De sojasaus, het limoensap, water en het zout bij het vlees voegen. 20-30 min. zonder deksel op de wok zachtjes laten doorkoken tot de kip mals is en de saus is ingedikt.
De wok 30 sec. verhitten, vervolgens de olie toevoegen en verhitten. Uien en chilipepers op een laag tot middelhoog vuur ongeveer 2 min. bakken.
De kipdelen toevoegen en ongeveer 10 min. rondom bruin bakken. Dan met de suiker bestrooien en nog 1 min. bakken.
De sojasaus, het limoensap, water en het zout bij het vlees voegen. 20-30 min. zonder deksel op de wok zachtjes laten doorkoken tot de kip mals is en de saus is ingedikt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Is het nog te pittig.. zorg dan dat je veel krupuk en/of komkommer op tafel hebt staan;daar "blus"je de binnenbrand mee! Drink geen water,want dat verergerd alleen maar.:p
wim hendriks zegt: