Recept
« Terug naar recepten
Pikante kippensoep
PT20M
Pikante kippensoep
Een heerlijk pikante kippensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante kippensoep te bereiden
Verhit 1 el olijfolie in een grote kookpot en bak hierin 400 g kipfilet gaar. Laat afkoelen en snij in dobbelsteentjes. Doe nog 1 el olijfolie in dezelfde kookpot en fruit er een fijngehakte rode ui in. Doe er 1 el bloem bij en meng goed met de ui. Schenk hierbij 1,5 l kippenbouillon en 5 dl tomatensap. Kruid met peper en zout. Laat even koken en voeg er dan de kip, 2 fijngehakte rode pepertjes (zonder de zaadjes) en 420 g maïs uit blik aan toe. Serveer met een plukje koriander.
Tip: Bij pepertjes moet u zorgvuldig alle zaadjes verwijderen, want die branden pas echt in de mond. Als u niet zo houdt van pikant, kunt u één pepertje weglaten. En om de smaak wat zachter te maken, kunt u een kommetje zure room op tafel zetten.
F
Tip: Bij pepertjes moet u zorgvuldig alle zaadjes verwijderen, want die branden pas echt in de mond. Als u niet zo houdt van pikant, kunt u één pepertje weglaten. En om de smaak wat zachter te maken, kunt u een kommetje zure room op tafel zetten.
F