Recept
« Terug naar recepten
pikante kreeftensoep
PT35M
pikante kreeftensoep
Een heerlijk pikante kreeftensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe pikante kreeftensoep te bereiden
Maak de oesterzwammen schoon,droog ze af en snijd ze in stukjes.Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes.Verhit de olie in een pan,stoof de selderijen de zwammen 4 min.Voeg de sherry en de visfond en zout en peper naar smaak toe.Roer het citroensap en de schil erdoorheen.Voeg de vermicelli toe en laat het geheel 7 min op een matig vuurtrekken.Roer kort voor dat je het serveert de crème fraïche en het kreeftenvlees erdoor en verwarm het geheel nogmaals.Maak de koriander schoon,droog deze af en pluk de blaadjes eraf.Roer de helft van de blaadjes door de soep en gebruik de rest ter garnering