KookJij

pikante kreeftensoep

Een heerlijk pikante kreeftensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe pikante kreeftensoep te bereiden

Maak de oesterzwammen schoon,droog ze af en snijd ze in stukjes.Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes.Verhit de olie in een pan,stoof de selderijen de zwammen 4 min.Voeg de sherry en de visfond en zout en peper naar smaak toe.Roer het citroensap en de schil erdoorheen.Voeg de vermicelli toe en laat het geheel 7 min op een matig vuurtrekken.Roer kort voor dat je het serveert de crème fraïche en het kreeftenvlees erdoor en verwarm het geheel nogmaals.Maak de koriander schoon,droog deze af en pluk de blaadjes eraf.Roer de helft van de blaadjes door de soep en gebruik de rest ter garnering

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst