KookJij

Pikante maïskoekjes met kaas en tomatensaus

Een heerlijk pikante maïskoekjes met kaas en tomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: boodschappen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikante maïskoekjes met kaas en tomatensaus te bereiden

Laat de maïs goed uitlekken. Verwijder de donkergroene delen van de prei en snijd het lichte gedeelte in zeer dunne ringetjes. Was ze goed. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Roer de eieren los met de melk en roer dit in gedeelten door het bakmeel tot een glad beslag. Roer dan de maïs, prei kaas en sambal oelek erdoor. Meng in een andere kom de ingrediënten voor de tomatensaus. Vorm 8 platte koekjes van het maïsmengsel en bak deze in een beetje olie in de pannetjes aan beide kanten lichtbruin en gaar. Serveer ze met de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Niki Bosman

Niki Bosman zegt:
overheerlijk recept! ik heb alleen de vorige x de saus anders gemaakt (bij gebrek aan hot ketchup) heb 125ml ketchup genomen met 25ml hot chili saus en dan met de honing en bieslook. ook lekker :)
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Ik zou me gewoon aan het recept houden,maar je kunt het altijd proberen.Maar ik zou dan niet meer dan 1/2 zakje bakpoeder gebruiken.
Cyberbabe

Cyberbabe zegt:
Kan dit ook met bloem en een zakje (of is dat teveel?) bakpoeder?
liesvanweegberg

liesvanweegberg zegt:
echt erg lekker!!! Dank voor je recept,LIES!