Een leuke verschijning op tafel.
Gezellig ...en verrukkelijk.!!!
Recept
« Terug naar recepten
Pikante mosselen
PT45M
Pikante mosselen
Een heerlijk pikante mosselen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Blueband
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante mosselen te bereiden
Kook de schoongemaakte mosselen samen met de
droge witte wijn.
Snijd de prei in ringen, ui in stukken, takjes peterselie en selderij en peper onder af en toe omschudden ± 5 min. tot alle mosselen open en gaar zijn.
Verwijder de dichte mosselen. Schep de mosselen uit de pan en houd ze warm. Zeef het kooknat.
Hak de courgette, middelgrote ui, paprika, Spaanse peper zonder zaadlijsten heel fijn.
Fruit alles in een pan samen met de kappertjes, tomatenpuree in olijfolie op een laag vuur glazig. Voeg er de azijn, 1 dl gezeefde kookvocht, laurierblaadje, suiker, zout en peper aan toe. Laat dit ± 15 min. op een laag vuur koken tot een dikke saus ontstaat. Voeg indien nodig is iets kookvocht toe. Verwijder van alle mosselen de bovenste schelp. Leg de mosselen op een schaal. Roer door de saus de fijngehakte peterselie en giet deze over de mosselen.
Warm of koud serveren.
droge witte wijn.
Snijd de prei in ringen, ui in stukken, takjes peterselie en selderij en peper onder af en toe omschudden ± 5 min. tot alle mosselen open en gaar zijn.
Verwijder de dichte mosselen. Schep de mosselen uit de pan en houd ze warm. Zeef het kooknat.
Hak de courgette, middelgrote ui, paprika, Spaanse peper zonder zaadlijsten heel fijn.
Fruit alles in een pan samen met de kappertjes, tomatenpuree in olijfolie op een laag vuur glazig. Voeg er de azijn, 1 dl gezeefde kookvocht, laurierblaadje, suiker, zout en peper aan toe. Laat dit ± 15 min. op een laag vuur koken tot een dikke saus ontstaat. Voeg indien nodig is iets kookvocht toe. Verwijder van alle mosselen de bovenste schelp. Leg de mosselen op een schaal. Roer door de saus de fijngehakte peterselie en giet deze over de mosselen.
Warm of koud serveren.