Dit is eigenlijk een bijgerecht. Lekker bij vis.
Als je restjes vlees of hamblokjes hebt toegevoegd, kun je dit gerecht als maaltijd nemen.
Recept
« Terug naar recepten
Pikante rijst met rode bonen (en restjes vlees)
PT15M
Pikante rijst met rode bonen (en restjes vlees)
Een heerlijk pikante rijst met rode bonen (en restjes vlees) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
variatie op een recept uit mijn kookmap
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante rijst met rode bonen (en restjes vlees) te bereiden
Bonen en maïs afgieten, afspoelen en uit laten lekken.
Knoflook mengen met de pepertjes en wat zout.
De olie in de wok verhitten en hierin het pepertjesmengsel 1 minuut roerbakken. Pas op dat de knoflook niet verbrandt.
Dan de bonen + maïs + Nam Pla + sojasaus voorzichtig erdoor roeren en nog 1 à 2 minuten roerbakken.
(eventueel hamblokjes of restjes vlees toevoegen en nog 1 minuut roerbakken)
Als laatste de gekookte rijst en suiker erbij en goed mengen. Proeven, indien nodig nog zout of peper of vissaus toevoegen.
Roerbak het geheel tot de rijst warm is.
Van het vuur halen en koriander of basilicumblaadjes erdoor mengen.
Knoflook mengen met de pepertjes en wat zout.
De olie in de wok verhitten en hierin het pepertjesmengsel 1 minuut roerbakken. Pas op dat de knoflook niet verbrandt.
Dan de bonen + maïs + Nam Pla + sojasaus voorzichtig erdoor roeren en nog 1 à 2 minuten roerbakken.
(eventueel hamblokjes of restjes vlees toevoegen en nog 1 minuut roerbakken)
Als laatste de gekookte rijst en suiker erbij en goed mengen. Proeven, indien nodig nog zout of peper of vissaus toevoegen.
Roerbak het geheel tot de rijst warm is.
Van het vuur halen en koriander of basilicumblaadjes erdoor mengen.