KookJij

Pikante zuurkool ovenschotel met gehakt

Een verrukkelijke pikante zuurkool ovenschotel. Door de chorizo en kruiden, krijgt het een heerlijke bite.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: smulweb
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikante zuurkool ovenschotel met gehakt te bereiden

In zeef zuurkool uit laten lekken. Uien pellen en fijnsnijden. Chorizo in kleine stukjes snijden.
In pan olie verhitten. Ui ca. 5 min. zachtjes fruiten. Chorizo toevoegen en ca. 2 min. mee laten bakken.Gehakt erbij doen, en in ca. 8 min. rulbakken.
Tomatenpuree en paprikapoeder toevoegen en nog ca. 3 min. zachtjes laten sudderen.
Op smaak brengen met peper en zout.
laten afkoelen. Bacon in reepjes snijden.
In kom doen: creme fraiche, zure room, 1 theel. paprikapoeder, dit door elkaar heen roeren.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Lage ovenschotel (inh. ca. 1,5 ltr)invetten.
Over de bodem helft van de zuurkool verdelen. Gehaktmengsel erop scheppen. Over het gehakt de rest van de zuurkool verdelen. Sausje van room erop scheppen en gladstrijken. Reepjes bacon erover verdelen.
Schotel in het midden van de oven plaatsen en ca. 25 min. door en door heet laten worden. Daarna de bieslook erboven fijnknippen.

Mijn kookverhaal (marja hoebe)

ik maak deze schotel al jaren ,alleen ik doe er de aardappelpuree bovenop en dan een laagje geraspte kaas voor een mooi korstje.dit alleen als ik de schotel een dag van tevoren maak,voor de volgende dag omdat ik dan geen tijd heb om te koken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Mijn complimenten over dit recept! Deze ovenschotel is heerlijk pikant en kruidig. Echt weer is een andere zuurkool ovenschotel dan ik gewend ben. Zelf had ik een extra pikante chorizoworst gekocht, dit was ook wel goed te proeven.

Op de bovenste laag van zuurkool, heb ik aardappelschijntje gelegd met hierover de saus van room. Dit zodat het een complete maaltijd is en het is erg lekker.

Van het recept heb ik een foto gemaakt, deze is nu aan het recept toegevoegd.