ik maak deze schotel al jaren ,alleen ik doe er de aardappelpuree bovenop en dan een laagje geraspte kaas voor een mooi korstje.dit alleen als ik de schotel een dag van tevoren maak,voor de volgende dag omdat ik dan geen tijd heb om te koken.
Recept
« Terug naar recepten
Pikante zuurkool ovenschotel met gehakt
PT60M
Pikante zuurkool ovenschotel met gehakt
Een verrukkelijke pikante zuurkool ovenschotel. Door de chorizo en kruiden, krijgt het een heerlijke bite.
Recept van:
marja hoebe
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
smulweb
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante zuurkool ovenschotel met gehakt te bereiden
In zeef zuurkool uit laten lekken. Uien pellen en fijnsnijden. Chorizo in kleine stukjes snijden.
In pan olie verhitten. Ui ca. 5 min. zachtjes fruiten. Chorizo toevoegen en ca. 2 min. mee laten bakken.Gehakt erbij doen, en in ca. 8 min. rulbakken.
Tomatenpuree en paprikapoeder toevoegen en nog ca. 3 min. zachtjes laten sudderen.
Op smaak brengen met peper en zout.
laten afkoelen. Bacon in reepjes snijden.
In kom doen: creme fraiche, zure room, 1 theel. paprikapoeder, dit door elkaar heen roeren.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Lage ovenschotel (inh. ca. 1,5 ltr)invetten.
Over de bodem helft van de zuurkool verdelen. Gehaktmengsel erop scheppen. Over het gehakt de rest van de zuurkool verdelen. Sausje van room erop scheppen en gladstrijken. Reepjes bacon erover verdelen.
Schotel in het midden van de oven plaatsen en ca. 25 min. door en door heet laten worden. Daarna de bieslook erboven fijnknippen.
In pan olie verhitten. Ui ca. 5 min. zachtjes fruiten. Chorizo toevoegen en ca. 2 min. mee laten bakken.Gehakt erbij doen, en in ca. 8 min. rulbakken.
Tomatenpuree en paprikapoeder toevoegen en nog ca. 3 min. zachtjes laten sudderen.
Op smaak brengen met peper en zout.
laten afkoelen. Bacon in reepjes snijden.
In kom doen: creme fraiche, zure room, 1 theel. paprikapoeder, dit door elkaar heen roeren.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Lage ovenschotel (inh. ca. 1,5 ltr)invetten.
Over de bodem helft van de zuurkool verdelen. Gehaktmengsel erop scheppen. Over het gehakt de rest van de zuurkool verdelen. Sausje van room erop scheppen en gladstrijken. Reepjes bacon erover verdelen.
Schotel in het midden van de oven plaatsen en ca. 25 min. door en door heet laten worden. Daarna de bieslook erboven fijnknippen.
Bobby zegt:
Op de bovenste laag van zuurkool, heb ik aardappelschijntje gelegd met hierover de saus van room. Dit zodat het een complete maaltijd is en het is erg lekker.
Van het recept heb ik een foto gemaakt, deze is nu aan het recept toegevoegd.