Recept
« Terug naar recepten
Pilaf met courgette en sinaasappel
PT45M
Pilaf met courgette en sinaasappel
Een heerlijk pilaf met courgette en sinaasappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pilaf met courgette en sinaasappel te bereiden
1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember, snij hem heel fijn. Rooster de pijnboompitten licht in een pan met antiaanbaklaag. Spoel de rijst in een zeef en laat goed uitlekken.
2. Spoel de courgettes en snij ze in plakjes van 1 cm. Bak ze 8 tot 10 minuten in 2 eetlepels hete olie. Draai ze vaak om. Bestrooi ze met zout en peper. Laat ze afgedekt afkoelen.
3. Hou 1 theelepels gember apart, bak de rest ervan in 2 eetlepels olie, samen met de ui en de knoflook. Doe er de rijst bij en bak die eventjes glazig. Voeg dan de cranberry's en de kruiden toe. Blus met de bouillon. Dek af en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
4. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Verdeel ze in partjes en verwijder de vliesjes. Vermeng ze met de overgehouden gember.
5. Doe de courgettes en de erwtjes bij de rijst en laat alles goed doorwarmen. Snipper de koriander en doe ook die erbij. Schep er tot slot de sinaasappel door en bestrooi met pijnboompitten.
2. Spoel de courgettes en snij ze in plakjes van 1 cm. Bak ze 8 tot 10 minuten in 2 eetlepels hete olie. Draai ze vaak om. Bestrooi ze met zout en peper. Laat ze afgedekt afkoelen.
3. Hou 1 theelepels gember apart, bak de rest ervan in 2 eetlepels olie, samen met de ui en de knoflook. Doe er de rijst bij en bak die eventjes glazig. Voeg dan de cranberry's en de kruiden toe. Blus met de bouillon. Dek af en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
4. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Verdeel ze in partjes en verwijder de vliesjes. Vermeng ze met de overgehouden gember.
5. Doe de courgettes en de erwtjes bij de rijst en laat alles goed doorwarmen. Snipper de koriander en doe ook die erbij. Schep er tot slot de sinaasappel door en bestrooi met pijnboompitten.
Kees van den Essenburg zegt: