Recept
« Terug naar recepten
Pilav met erwten en amandelen
PT35M
Pilav met erwten en amandelen
Een heerlijk pilav met erwten en amandelen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pilav met erwten en amandelen te bereiden
Pel het knoflookteentje en de ui en snijd zeer fijn.
Verhit de boter en olie in een pan of wok.
Rooster daarin het amandelschaafsel goudgeel en roer af en toe door.
Voeg ui en knoflook toe en verwarm ca. 2 min. mee.
Voeg de rijst toe en bak deze ca. 1 min. mee tot de korrels helemaal met vet zijn bedekt.
Giet de groentebouillon erbij en strooi er de garam masala, kummel- en gemberpoeder over.
Voeg de doperwten toe en roer alles goed door elkaar.
Laat de pilav op een middelhoog vuur in 20-25 min. gaar worden tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
Doe geen deksel op de pan.
Breng de pilav tot slot op smaak met zout en peper.
Verhit de boter en olie in een pan of wok.
Rooster daarin het amandelschaafsel goudgeel en roer af en toe door.
Voeg ui en knoflook toe en verwarm ca. 2 min. mee.
Voeg de rijst toe en bak deze ca. 1 min. mee tot de korrels helemaal met vet zijn bedekt.
Giet de groentebouillon erbij en strooi er de garam masala, kummel- en gemberpoeder over.
Voeg de doperwten toe en roer alles goed door elkaar.
Laat de pilav op een middelhoog vuur in 20-25 min. gaar worden tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
Doe geen deksel op de pan.
Breng de pilav tot slot op smaak met zout en peper.