Recept
« Terug naar recepten
Pinda-kokossoep
PT30M
Pinda-kokossoep
Een heerlijk pinda-kokossoep recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pinda-kokossoep te bereiden
1 Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de boontjes schoon en snijd ze in
stukjes.
2 Verhit de olie in een wok of hoge pan en fruit de ui en knoflook circa 2
minuten. Meng de pindakaas, sambal en suiker erdoor en voeg al roerend
bouillon en kokosmelk toe.
3 Breng de soep aan de kook en voeg de boontjes toe. Kook de soep circa
10 minuten tot de boontjes beetgaar zijn.
4 Was de tauge en snijd die fijn. Hak de pinda\'s. Voeg de tauge en pinda\'s
vlak voor het serveren toe. Lekker met kroepoek en kleine loempiaatjes.
TIP
Ik voeg zelf altijd bami toe. Zo wordt het een heerlijke maalijdsoep. Tevens is het ook erg lekker om er stukjes kipfilet in te doen.
stukjes.
2 Verhit de olie in een wok of hoge pan en fruit de ui en knoflook circa 2
minuten. Meng de pindakaas, sambal en suiker erdoor en voeg al roerend
bouillon en kokosmelk toe.
3 Breng de soep aan de kook en voeg de boontjes toe. Kook de soep circa
10 minuten tot de boontjes beetgaar zijn.
4 Was de tauge en snijd die fijn. Hak de pinda\'s. Voeg de tauge en pinda\'s
vlak voor het serveren toe. Lekker met kroepoek en kleine loempiaatjes.
TIP
Ik voeg zelf altijd bami toe. Zo wordt het een heerlijke maalijdsoep. Tevens is het ook erg lekker om er stukjes kipfilet in te doen.
anita zegt: