Recept
« Terug naar recepten
Pindaballetjes
PT45M
Pindaballetjes
Een heerlijk pindaballetjes recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
afrikaans kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pindaballetjes te bereiden
Rooster de pinda's in een droge pan. Hak ze met een klein scheutje olie fijn in de keukenmachine (of met de staafmixer) tot een gladde massa. Doe de massa over in een schaal en schep er de overtollige olie af. Verhit 1 theelepel olie en fruit de uitjes hierin glazig. Doe ze bij de pinda's en maak het mengsel op smaak af met peper en zout. Roer goed door en maak er kleine balletjes van. Verhit een ruime hoeveelheid olie en frituur de balletjes gedurende 3 minuten. Even laten uitlekken op keukenpapier en heet opdienen.