KookJij

Pindaballetjes

Een heerlijk pindaballetjes recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: afrikaans kookboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pindaballetjes te bereiden

Rooster de pinda's in een droge pan. Hak ze met een klein scheutje olie fijn in de keukenmachine (of met de staafmixer) tot een gladde massa. Doe de massa over in een schaal en schep er de overtollige olie af. Verhit 1 theelepel olie en fruit de uitjes hierin glazig. Doe ze bij de pinda's en maak het mengsel op smaak af met peper en zout. Roer goed door en maak er kleine balletjes van. Verhit een ruime hoeveelheid olie en frituur de balletjes gedurende 3 minuten. Even laten uitlekken op keukenpapier en heet opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst