Recept
« Terug naar recepten
Pindakaaskoekjes
PT75M
Pindakaaskoekjes
Een heerlijk pindakaaskoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pindakaaskoekjes te bereiden
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Klop het ei los.
- Beleg de bakplaten met het bakpapier.
- Roer in een grote kom de boter en de pindakaas door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe en roer goed.
- Voeg het losgeklopte ei beetje bij beetje toe tot alles goed is gemengd.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven het pindakaasmengsel.
- Voeg de pinda’s toe en kneed alles met je vingers tot een zacht deeg. Wikkel het in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
- Vorm van het deeg 20 balletjes en leg ze op de bakplaten, op enige afstand van elkaar, zodat ze kunnen uitzetten tijdens het bakproces. Druk de balletjes iets aan.
- Bak ze in 15 minuten in de oven goudbruin. Laat ze voor het serveren afkoelen op een rooster.
- Klop het ei los.
- Beleg de bakplaten met het bakpapier.
- Roer in een grote kom de boter en de pindakaas door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe en roer goed.
- Voeg het losgeklopte ei beetje bij beetje toe tot alles goed is gemengd.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven het pindakaasmengsel.
- Voeg de pinda’s toe en kneed alles met je vingers tot een zacht deeg. Wikkel het in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
- Vorm van het deeg 20 balletjes en leg ze op de bakplaten, op enige afstand van elkaar, zodat ze kunnen uitzetten tijdens het bakproces. Druk de balletjes iets aan.
- Bak ze in 15 minuten in de oven goudbruin. Laat ze voor het serveren afkoelen op een rooster.
fanny zegt: