Een alternatief voor mensen die geen noten kunnen verdragen:
Maak een ketjapsaus; recept volgt.
Recept
« Terug naar recepten
Pindasaus voor saté of ayam panggang
PT20M
Pindasaus voor saté of ayam panggang
Een heerlijk pindasaus voor saté of ayam panggang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
- kCal energie
- Gram eiwit
- Gram vet
- Gram koolhydraten
- Gram eiwit
- Gram vet
- Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
uit mijn kookschrift
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pindasaus voor saté of ayam panggang te bereiden
Pinda's 4 min roerbakken in hete olie.
Met schuimspaan er uit halen en uit laten lekken op keukenpapier.
Maal ze in de processor tot poeder (deze handelingen kun je vereenvoudigen door pindakaas te gebruiken; er is pindakaas met en zonder nootjes).
Doe de knoflook, sjalotjes en de trassi in de vijzel en maak het fijn.
Roerbak het 1 minuut in 1 eetl.olie.
Chilipoeder, suiker, ketjap en water toevoegen.
Breng aan de kook en voeg dan de pindapasta toe.
8 tot 10 min ZACHTJES en af en toe roerend,. laten koken tot een dikke saus. Het moet de dikte van slasaus hebben
Doe de citroensap erbij (en evt. wat zout).
De saus kun je afgesloten nog 1 week in de koeling bewaren.
Met schuimspaan er uit halen en uit laten lekken op keukenpapier.
Maal ze in de processor tot poeder (deze handelingen kun je vereenvoudigen door pindakaas te gebruiken; er is pindakaas met en zonder nootjes).
Doe de knoflook, sjalotjes en de trassi in de vijzel en maak het fijn.
Roerbak het 1 minuut in 1 eetl.olie.
Chilipoeder, suiker, ketjap en water toevoegen.
Breng aan de kook en voeg dan de pindapasta toe.
8 tot 10 min ZACHTJES en af en toe roerend,. laten koken tot een dikke saus. Het moet de dikte van slasaus hebben
Doe de citroensap erbij (en evt. wat zout).
De saus kun je afgesloten nog 1 week in de koeling bewaren.
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
of neem ½ pot pindakaas v.e. groot formaat.
Het ging verkeerd met de spatie:D
Anna zegt:
Groetjes,
Anna
KookJij.:D