KookJij

Pindasoep blanda

Een heerlijk pindasoep blanda recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pindasoep blanda te bereiden

Doe de kippenbouillon in een pan. Snijd eventueel grotere stukken kip uit het potje in kleine stukjes. Voeg 3 potten water en een blikje tomatenblokjes toe en breng de bouillon aan de kook. Wok de spinazie ca. 5 min. in wokolie of olijfolie.Snijd intussen de lente-ui in ringetjes, de rode paprika en de ananasschijven in kleine blokjes en pers de knoflook. Hak de spinazie goed klein. Voeg ui, knoflook, paprika, taugé, ananas en spinazie gelijktijdig aan de bouillon toe en laat deze enkele minuten zachtjes koken. Roer ruim 300 gr. pindakaas (5 à 6 volle eetlepels) en 3 eetlepels serundeng (gebakken kokos met pinda's) door de bouillon. Laat de soep even zachtjes koken. Voeg tenslotte ketjap, kerriepoeder, sambal en ananassap toe en de pindasoep is klaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anne

Anne zegt:
De lekkerste soep die ik ooit heb gegeten! Een aanrader!!!