Recept
« Terug naar recepten
Pissaladière
PT50M
Pissaladière
Een heerlijk pissaladière recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
libelle lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pissaladière te bereiden
Snij de uien in ringen.
Snij de ansjovisfilets in de lengte doormidden.
Verwarm de oven op 200°C.
Stoof de uiringen en de takjes tijm ongeveer 40 minuten in 1 dl olijfolie. Roer af en toe om.
Maak het deeg met 2 zakjes pizzabloem, (of gebruik een kant-en-klare pizzabodem, al is die wel dunner). Rol het dikker uit dan voor gewone pizza, liefst in een rechthoekige vorm.
Verdeel het uimengsel over het deeg en leg er de ansjovisfilets overheen.
Verdeel er de kleine zwarte olijven zonder pit over en eventueel een in reepjes gesneden chilipepertje. Zet ongeveer 20 minuten in de oven.
Snij de ansjovisfilets in de lengte doormidden.
Verwarm de oven op 200°C.
Stoof de uiringen en de takjes tijm ongeveer 40 minuten in 1 dl olijfolie. Roer af en toe om.
Maak het deeg met 2 zakjes pizzabloem, (of gebruik een kant-en-klare pizzabodem, al is die wel dunner). Rol het dikker uit dan voor gewone pizza, liefst in een rechthoekige vorm.
Verdeel het uimengsel over het deeg en leg er de ansjovisfilets overheen.
Verdeel er de kleine zwarte olijven zonder pit over en eventueel een in reepjes gesneden chilipepertje. Zet ongeveer 20 minuten in de oven.