KookJij

Pistache-ijsgebakjes met sinaasappel en dadel

Een heerlijk pistache-ijsgebakjes met sinaasappel en dadel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pistache-ijsgebakjes met sinaasappel en dadel te bereiden

Laat het ijs een beetje zacht worden.
Schep het in laag van 5 cm hoog in een met plasticfolie beklede schaal.
Zet die in de vriezer tot het ijs weer stevig is.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Vet 2 bakplaten in met boter, leg op elke plaat een vel filodeeg.
Bestrijk de vellen met wat boter en leg er nog een vel deeg op.
Bestrijk ook die met een beetje boter en ga zo door tot je 2 stapels van 3 vellen hebt.
Bak ze in de oven in 15 min. goudbruin.
Zet intussen de suiker, honing , kaneel, het oranjebloesemwater en 75 ml water in een pan op laag vuur.
Roer tot de suiker is opgelost.
Zet het vuur dan wat hoger en houd het mengsel 5 min. tegen de kook aan.
Haal het filogebak uit de oven enschenk er bijna alle siroop over, bewaar een beetje.
Laat het gebak afkoelen.
Snijd met behulp van een steekvorm 5 rondjes met een doorsneden van 6 cm uit het gebak.
Steek ook 5 rondjes met een doorsnede van 6 cm uit het ijs.
Zet de ijsrondjes terug in de vriezer.
Meng de sinaasappel, dadels en pistachenoten met een beetje bewaarde siroop.
leg op elk bord een rond gebak, leg er een rondje ijs op en dan weer een rondje gebak.
Besprenkel met het restje siroop en schep er het sinaasappel-dadelmengsel overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst