Recept
« Terug naar recepten
Pistachenotentaart overgoten met een witte chocola
PT60M
Pistachenotentaart overgoten met een witte chocola
Een heerlijk pistachenotentaart overgoten met een witte chocola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
marianne oud
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pistachenotentaart overgoten met een witte chocola te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bereidingswijze
Klop de eiwitten met de heft van de suiker. Voeg de pistachenoten en de rest van de suiker toe en meng alles voorzichtig door elkaar. Voeg de bloem en de gesmolten boter toe. Doe het mengsel in een ingevette springvorm van 22 cm doorsnee en bak 15 minuten op 200 graden. Zet dan de oven op 150 graden en bak nog eens 10 minuten. haal de taart uit de oven en laat hem even afkoelen voordat u hem uit de vorm haalt. Laat de taart dan volledig afkoelen. Smelt de witte chocolade en schenk hem over de taart. Strooi de noten erover en laat de chocolade stollen.
Bereidingswijze
Klop de eiwitten met de heft van de suiker. Voeg de pistachenoten en de rest van de suiker toe en meng alles voorzichtig door elkaar. Voeg de bloem en de gesmolten boter toe. Doe het mengsel in een ingevette springvorm van 22 cm doorsnee en bak 15 minuten op 200 graden. Zet dan de oven op 150 graden en bak nog eens 10 minuten. haal de taart uit de oven en laat hem even afkoelen voordat u hem uit de vorm haalt. Laat de taart dan volledig afkoelen. Smelt de witte chocolade en schenk hem over de taart. Strooi de noten erover en laat de chocolade stollen.