waarom kopen? maken gaat best snel en het smaakt beter!
Recept
« Terug naar recepten
Pita brood
PT30M
Pita brood
Een heerlijk pita brood recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Elisabet Abdallah
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Libanon
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pita brood te bereiden
Gist, water, suiker in een kom doen en 5 min laten staan.tot het mengsel luchtig is. bloem en olie erbij doen en tot een deegbal mixen. oven voorvverwarmen op 250 graden.
het deeg op een flink met bloem bestrooide ondergrond leggen en kneden tot het glad en elastisch aanvoeld. het deeg in een met oie ingevette schaal leggen met plastic folie afdekken en er een keukendoek overheen leggen. 20 min op een warme plek laten staan tot dubbele hoeveelheid deeg is bereikt. het deeg nogmaals kneden en ongeveer 12 gelijke porties verdelen. elk portie tot een schijf van 5 mm dikte uitrollen en op een ingevette (of bakpapier) bakplaat leggen. met water bestrijken en 20 min laten rijzen. 4-5 min bakken. pitabrood hoort zacht, licht van kleur en hol van binnen te zijn.
het deeg op een flink met bloem bestrooide ondergrond leggen en kneden tot het glad en elastisch aanvoeld. het deeg in een met oie ingevette schaal leggen met plastic folie afdekken en er een keukendoek overheen leggen. 20 min op een warme plek laten staan tot dubbele hoeveelheid deeg is bereikt. het deeg nogmaals kneden en ongeveer 12 gelijke porties verdelen. elk portie tot een schijf van 5 mm dikte uitrollen en op een ingevette (of bakpapier) bakplaat leggen. met water bestrijken en 20 min laten rijzen. 4-5 min bakken. pitabrood hoort zacht, licht van kleur en hol van binnen te zijn.
Mijn kookverhaal (Elisabet Abdallah)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
houvanlekkereten zegt:
Ga ze verrassen met verse broodjes:p:p:p
ineke60 zegt:
robert zegt:
karola zegt:
Hier in Frankrijk kun je niet altijd Pitabroodjes kopen
Mirjam van Hal zegt: