Recept
« Terug naar recepten
Pitabroodje voor Fijnproevers
PT60M
Pitabroodje voor Fijnproevers
Een heerlijk pitabroodje voor fijnproevers recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pitabroodje voor Fijnproevers te bereiden
Verhit de olie in de pan.Voeg de knoflook,peterselie,ui,sjalotten toe en laat 5-6 min. op een laag vuurtje fruiten.
Voeg de tomaten toe,strooi er wat peper en zout over en laat het 20 min.zachtjes koken.Roer er de tomatenpuree,spaanse chilipeper en de suiker door en laat de saus nog 7-8 min zachtjes koken.Verwarm de oven voor op 200C.Leg de pitabroodjes op een bakplaat.Verdeel de saus over de pitabroodjes.Verdeel de paprika,chamipignons,peperringetjes over de pitabroodjes. Bestrooi er de geraspte kaas,paprikapoeder,peper en zout over.Zet de pitabroodjes 12 min.in de voorverwarmde oven.
Voeg de tomaten toe,strooi er wat peper en zout over en laat het 20 min.zachtjes koken.Roer er de tomatenpuree,spaanse chilipeper en de suiker door en laat de saus nog 7-8 min zachtjes koken.Verwarm de oven voor op 200C.Leg de pitabroodjes op een bakplaat.Verdeel de saus over de pitabroodjes.Verdeel de paprika,chamipignons,peperringetjes over de pitabroodjes. Bestrooi er de geraspte kaas,paprikapoeder,peper en zout over.Zet de pitabroodjes 12 min.in de voorverwarmde oven.
liske zegt:
Je gebruikt de broodjes als een soort pizza bodem. Dit doe ik altijd met naanbrood(jes) die kun je met allerhande soorten ingrediënten beleggen na de basissaus. Heerlijk met bijv. tomaten en kaas of een tonijnvulling met kappertjes!