KookJij

Pittig hapje voor bij de borrel

Een heerlijk pittig hapje voor bij de borrel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittig hapje voor bij de borrel te bereiden

De gehakt rulbakken en de ui en knoflook hier aan toevoegen samen met de vleeskruiden. Dan de Surinaamse sambal toevoegen. De gehakt een beetje af laten koelen en de loempiavellen ontdooien. Snijd elk vel in vieren en doe 1 theelepel gehakt op een punt van het velletje. Vouw de punt over de gehakt heen en dan vouw je de zijkanten naar binnen. Rol het nu op en plak het vast met losgeklopt ei.
Van een kg gehakt maak je ongeveer 125 hapjes.

Je kan ze frituren (2 minuten) of 15 minuten in de oven doen op 200 graden C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sylvia

sylvia zegt:
Dit is net wat ik zocht.
Anna

Anna zegt:
Ja hoor, Marijke, dat kan prima. Maar inderdaad on-gefrituurd;)
marijke

marijke zegt:
Kan je dit ook invriezen als je teveel hebt gemaakt (degene die nog niet gefrituurd zijn)?
boboman

boboman zegt:
Regina, je hebt volkomen gelijk die moordenaars van adjoema moet er inderdaad in.
regina

regina zegt:
Ik doe er nooit sambal bij, ik gebruik gewoon madamme janet of adjoema peper, anders zijn het geen echte vlammetjes het moet wel echt vlammen.
annabel

annabel zegt:
Hoeveel vleeskruiden gaan er in een maatschepje? 1 tlp of 1 dessert lpl?
kathleen

kathleen zegt:
Hoi, kan iemand mij helpen met de volgende vragen? Bij voorbaat dank.

1) Welke soort sambal moet ik kopen bij dit recept (vlammetjes)? Je hebt toch verschillende soorten smaken (sambal badjak, sambal oelek).
2) Hoe zien vleeskruiden eruit? En waar kan ik die halen? Verkopen ze wel in AH?
:p

Thanx
renger

renger zegt:
Heb ze laatst voor op een verjaardag gemaakt, je draait je wel een ongeluk, meer dan 100 stuks..... Niemand wou geloven dat ik ze zelf gemaakt had... Ik vat dat maar op als een compliment;)
Peter uit Brielle

Peter uit Brielle zegt:
Heerlijk,echt perfect,ik ga dit maken voor de mensen,die in dixibar in Brielle komen,mmmmmmmmmmmmmm.
don haarlem

don haarlem zegt:
lekker man.en veel voor weinig 12 vlammetjes voor 3 euro is tog niet normaal
het jong

het jong zegt:
Weet iemand hoe je surinaamse sambal zelf kan maken.
En zit er veel verschil in met sambal randal.
En een scheutje sweet chilie er door heen is erg lekker.
Gr aan alle.
awiegeraad

awiegeraad zegt:
cool recept,uhhh ik bedoel,lekker pittig
en veel beter als bij de snackbar.
mummie

mummie zegt:
ik zal ze vanavond ff klaarmaken thnx
enilorac

enilorac zegt:
Aan alle sambal liefhebbers:
sambal oelek wordt gemaakt van lombok (rode peper) en zout, fijngemalen in een vijzel. Alleen dan mag het de naam oelek (ulek) hebben. De mate van pittigheid hangt af van het gebruik van de zaadjes in de pepers. Heet is alle zaden laten zitten, hoe minder heet, hoe minder zaden. Dat is ieders persoonlijke smaak.
In surinaamse sambal wordt de gele Madame Jeannette peper gebruikt, met nog wat andere ingredienten. Recept volgt.
Groetjes, Caroline
L.Oempia

L.Oempia zegt:
Heerlijk. bedankt voor het recept