Recept
« Terug naar recepten
Pittig hapje voor bij de borrel
PT120M
Pittig hapje voor bij de borrel
Een heerlijk pittig hapje voor bij de borrel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
30
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig hapje voor bij de borrel te bereiden
De gehakt rulbakken en de ui en knoflook hier aan toevoegen samen met de vleeskruiden. Dan de Surinaamse sambal toevoegen. De gehakt een beetje af laten koelen en de loempiavellen ontdooien. Snijd elk vel in vieren en doe 1 theelepel gehakt op een punt van het velletje. Vouw de punt over de gehakt heen en dan vouw je de zijkanten naar binnen. Rol het nu op en plak het vast met losgeklopt ei.
Van een kg gehakt maak je ongeveer 125 hapjes.
Je kan ze frituren (2 minuten) of 15 minuten in de oven doen op 200 graden C.
Van een kg gehakt maak je ongeveer 125 hapjes.
Je kan ze frituren (2 minuten) of 15 minuten in de oven doen op 200 graden C.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marijke zegt:
regina zegt:
kathleen zegt:
1) Welke soort sambal moet ik kopen bij dit recept (vlammetjes)? Je hebt toch verschillende soorten smaken (sambal badjak, sambal oelek).
2) Hoe zien vleeskruiden eruit? En waar kan ik die halen? Verkopen ze wel in AH?
:p
Thanx
renger zegt:
Peter uit Brielle zegt:
het jong zegt:
En zit er veel verschil in met sambal randal.
En een scheutje sweet chilie er door heen is erg lekker.
Gr aan alle.
enilorac zegt:
sambal oelek wordt gemaakt van lombok (rode peper) en zout, fijngemalen in een vijzel. Alleen dan mag het de naam oelek (ulek) hebben. De mate van pittigheid hangt af van het gebruik van de zaadjes in de pepers. Heet is alle zaden laten zitten, hoe minder heet, hoe minder zaden. Dat is ieders persoonlijke smaak.
In surinaamse sambal wordt de gele Madame Jeannette peper gebruikt, met nog wat andere ingredienten. Recept volgt.
Groetjes, Caroline
sylvia zegt: