Recept
« Terug naar recepten
Pittig snoepje van geep
PT50M
Pittig snoepje van geep
Een heerlijk pittig snoepje van geep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig snoepje van geep te bereiden
Maak een marinade van olijfolie, gesneden koriander, fijngesneden pepertje en gesnipperde sjalot. Giet het citroensap en de kokosmelk erbij en meng alles.
Kruid de stukjes geep met zeezout en versgemalen peper en leg ze in de marinade. Laat ze een halfuur marineren.
Maak ondertussen de wortels schoon en snijd ze in de lengte in dunne repen, 28 in totaal.
Blancheer de wortelrepen kort in water met zout en spoel ze daarna koud.
Stoof de spinazie en laat uitlekken. Vang het vocht op.
Mix de spinazie met wat kookvocht, een beetje kokosmelk en een klein scheutje olijfolie en breng stevig op smaak.
Leg telkens 2 wortelrepen rakelings op elkaar zodat een breed lint ontstaat.
Haal de stukjes vis uit de marinade en dep ze droog. De marinade niet weggooien.
Bak de stukjes vis op een zacht vuur aan beide zijden gaar.
Leg op elke wortelband een stukje vis met een lepeltje marinade en rol op.
Presentatie:
Leg een visrolletje op een klein bordje.
Leg op elk rolletje een flinke druppel spinazie en werk af met een kokosschilfer en een blaadje koriander.
Kruid de stukjes geep met zeezout en versgemalen peper en leg ze in de marinade. Laat ze een halfuur marineren.
Maak ondertussen de wortels schoon en snijd ze in de lengte in dunne repen, 28 in totaal.
Blancheer de wortelrepen kort in water met zout en spoel ze daarna koud.
Stoof de spinazie en laat uitlekken. Vang het vocht op.
Mix de spinazie met wat kookvocht, een beetje kokosmelk en een klein scheutje olijfolie en breng stevig op smaak.
Leg telkens 2 wortelrepen rakelings op elkaar zodat een breed lint ontstaat.
Haal de stukjes vis uit de marinade en dep ze droog. De marinade niet weggooien.
Bak de stukjes vis op een zacht vuur aan beide zijden gaar.
Leg op elke wortelband een stukje vis met een lepeltje marinade en rol op.
Presentatie:
Leg een visrolletje op een klein bordje.
Leg op elk rolletje een flinke druppel spinazie en werk af met een kokosschilfer en een blaadje koriander.