Recept
« Terug naar recepten
Pittig soepje: Soto Ajam Paniki
PT60M
Pittig soepje: Soto Ajam Paniki
Kruidige en goedgevulde soep, deze pittige Soto Ajam Paniki soep is erg smaakvol!
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Onze Jiri's oma Toos
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig soepje: Soto Ajam Paniki te bereiden
Smeer de kip in met de helft van het bakje boemboe, leg in de bouillon in de kookpan en laat een half uurtje trekken, niet koken.
Haal ze dan uit de pan en trek er fijne draadjes van met 2 vorken.
Verwarm in de soeppan olie en fruit hierin de uien, knoflook en het pepertje in aan. Voeg de rest van de boemboe toe en laat die ook eventjes garen. Giet er dan de bouillon bij (nog zonder de kip) en breng aan de kook.
Doe er de prei en winterwortel bij en laat die rustig koken tot ze iets zachter zijn geworden.
Voeg dan de mihoen en tauge toe en roer door de soep, laat even meewarmen en strooi er de selderij over. Serveer de soep met schaaltjes gevuld met de gekookte eieren, selderij, uitjes en ketjap. Selamet Makan, smakelijk eten!
Haal ze dan uit de pan en trek er fijne draadjes van met 2 vorken.
Verwarm in de soeppan olie en fruit hierin de uien, knoflook en het pepertje in aan. Voeg de rest van de boemboe toe en laat die ook eventjes garen. Giet er dan de bouillon bij (nog zonder de kip) en breng aan de kook.
Doe er de prei en winterwortel bij en laat die rustig koken tot ze iets zachter zijn geworden.
Voeg dan de mihoen en tauge toe en roer door de soep, laat even meewarmen en strooi er de selderij over. Serveer de soep met schaaltjes gevuld met de gekookte eieren, selderij, uitjes en ketjap. Selamet Makan, smakelijk eten!
Nadine zegt: